Header image

Sfânta Liturghie din Duminica înaintea sărbătorii Naşterii Domnului

Duminică, 3 ianuarie 2020, în Duminica înaintea Naşterii Domnului, PC Părinte Arhimandrit Nicolae, Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Biserica istorică a Mănăstirii Ciuflea.

Alături de Părintele Arhimandrit a slujit soborul de preoți și diaconi ai Mănăstirii, iar, răspunsurile la strană au fost oferite de corul mixt al Mănăstirii.

La final, Arhimandritul Nicolae s-a adresat celor prezenţi dând slavă lui Dumnezeu pentru faptul că am ajuns în ultima duminică, ultimul popas duhovnicesc, înainte de praznicul Naşterii Domnului, îndemnând totodată la o asprime a nevoinţelor, pentru a-L primi pe Hristos să se nască în sufletele noastre.

Mântuitorul s-a născut într-o ţară mică, într-o iesle săracă, tocmai pentru a ne arăta că adevărata bogăţie şi slavă nu sunt ale lumii acesteia, căci lumea trece şi pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veac. Drept aceea, să ne agonisim fapte bune în viaţă, iar nu bogăţii şi averi lumeşti, pentru că sufletul este mai important decât trupul şi viaţa este mai mult decât bogăţia.

Domnul Hristos a venit în lume pentru a-l transforma şi mântui pe om, pentru a-l face mai bun. Acesta este mesajul întregii Evanghelii. Să ne transformăm deci şi noi, pentru ca pruncul Iisus să se poată naşte şi în sufletele noastre, să nu rămână în afara noastră, pentru ca nici noi să nu ne încuiem afară de împărăţia Lui, atunci când vom da socoteală înaintea Lui, pentru faptele noastre.

De asemenea, Duhovnicul Mănăstirii a adus la cunoștința credincioșilor programul slujbelor de Nașterea Domnului.

De măreața sărbătoare a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, la Sfânta Mănăstire Ciuflea se vor săvârși două Sfinte Liturghii:

Prima Sfântă Liturghie nocturnă, va avea loc, la miezul nopții, 6 spre 7 ianuarie, în Catedrala Mănăstirii.

Cea de-a doua Liturghie va fi săvârșită în dimineața zilei de 7 ianuarie cu începere de la ora 9.00, în aceiași locație.